Pierie: ''Ik denk dat ik de stap in zijn geheel onderschat heb''

2
Pierie: ''Ik denk dat ik de stap in zijn geheel onderschat heb''

Kik Pierie erkent dat hij de overstap van SC Heerenveen naar Ajax heeft onderschat. De jongeling verruilde Friesland in de zomer van 2019 voor de hoofdstad. Inmiddels speelt hij op huurbasis bij FC Twente.

"Ik denk dat ik de stap in zijn geheel onderschat heb. Ajax is echt wel een heel hoog niveau vergeleken met heel veel andere clubs in de Eredivisie", zo zegt Pierie in gesprek met FOX Sports. Afgelopen weekend ging Pierie nog opzichtig in de fout bij FC Twente, waardoor RKC Waalwijk kon scoren.

"Eigenlijk wil ik dat snel vergeten. Stijn Schaars zei altijd: Als je wint geniet er een dag van en als je verliest moet je er ook maar een dag van balen. Daarna moet je weer verder. Je hebt in de voetballerij geen tijd om te treuren, want je moet de volgende dag weer presteren", vervolgt Pierie.

Zaterdag speelt Pierie met FC Twente tegen Ajax. "Ik geef nu alles voor FC Twente, dan ga ik geen rekening houden met de club waar ik eigenlijk onder contract sta. Als ik de bal krijg en ik kan hem binnenschieten, tuurlijk doe ik dat."

2 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 3 Dec 2020 om 17:08
    Dat hij zijn foutieve inschatting toegeeft siert hem. Ook goed voor volgenden die stap willen maken een belangrijke uitspraak. Goed om hier eerlijk over te zijn.
  • 3 Dec 2020 om 15:43
    Ongelooflijk dat zo'n verstandige jongen als Pierie het niveauverschil zo enorm overschat, of liever gezegd zichzelf overschat, terwijl vrijwel iedereen die de club een beetje volgt op zijn vingers kon natellen dat hij het daar (in ieder geval op dat moment) niet ging redden. Verdedigend komt hij in alles tekort (kracht, lengte, snelheid, agressiviteit, koppen/sprongkracht, positionering) en hij heeft nog wel een redelijke pass, maar dat hoeven we ook niet te overdrijven. Botman was vanaf het begin in werkelijk alles verder wat een verdediger moet hebben. Ook Van Hecke is in bijna alles beter. Ik kan niet begrijpen dat je na een matig seizoen denkt dat je daar in de basis kan komen.
zaterdag 23 januari 2021
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›