''Toen hebben ze Alves weer heel snel in de armen gesloten''

0
''Toen hebben ze Alves weer heel snel in de armen gesloten''

Gertjan Verbeek staat te boek als iemand die heel rechtlijnig te werk gaat. In zijn tijd bij SC Heerenveen keek de trainer ook weleens de andere kant op, bijvoorbeeld met Afonso Alves.

"Ik twijfelde of ik hem wel op zou stellen bij de 9-0 overwinning op Heracles. Want ook dat soort exceptionele spelers moeten wel dingen gaan terugbetalen. Een seizoen daarvoor had hij natuurlijk geweldig gepresteerd en 34 keer gescoord. Dan willen jongens ook weleens een stapje harder doen omdat Alves niet altijd meeverdedigde", zo begint Verbeek bij RTV Oost.

"Eigenlijk speelde je dan met tien man", aldus Verbeek, die het spelsysteem aanpaste aan Alves. "Met zulke exceptionele spelers kun je dat ook doen. Iedereen weet nog wel dat hij niet terugkwam uit Brazilië. Hij wilde een transfer forceren. Uiteindelijk is hem dat niet gelukt in augustus. In een korte tijd moesten we hem klaar zien te krijgen. Dat ging met vallen en opstaan."

"Hij heeft had op zijn heupen tegen Heracles. En Heracles hielp hard mee", zo vervolgt Verbeek, die nog op z’n donder kreeg van Annie van der Velde. "Want Alves had er ook acht kunnen maken. Ik gunde hem een publiekswissel, maar ik had geen wissels meer. In Heerenveen hebben ze hem daarna heel snel weer in de armen gesloten."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

woensdag 27 januari 2021
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›