''Toen heb gezegd dat hij nog niet naar Ajax moest gaan''

0
''Toen heb gezegd dat hij nog niet naar Ajax moest gaan''

Gertjan Verbeek werkte bij SC Heerenveen samen met spitsen als Ruud van Nistelrooy, Klaas-Jan Huntelaar en Afonso Alves. Bij Heracles Almelo was hij trainer van Bas Dost, die een transfer naar SC Heerenveen verdiende.

"Toen ik voor de tweede keer terugkwam bij Heracles hadden we geen spits. Bas had daarvoor bij Heracles op de bank gezeten. Jan Smit had er vertrouwen in dat ik hem aan de praat zou krijgen. Uiteindelijk heeft hij een hele mooie transfer gemaakt naar SC Heerenveen en later zelfs het Nederlands elftal gehaald", zo begint Verbeek bij RTV Oost.

Verbeek scoutte namens SC Heerenveen ene Ruud van Nistelrooy. "We gingen vaak kijken in de Eerste Divisie. Wij moesten voor de beker tegen Helmond Sport en dus gingen we naar hun wedstrijd tegen FC Den Bosch kijken. Toen viel Van Nistelrooy meer op dan Lurling. Daardoor hebben we Van Nistelrooy ook eerder dan Lurling."

Met Klaas-Jan Huntelaar had SC Heerenveen de volgende topspits in de gelederen. "Met Klaas-Jan hadden we een jongen die al heel vroeg zelfstandig was", aldus Verbeek. "Hij vroeg advies. Ik heb hem toen gevraagd of hij de beste speler was van Heerenveen. Zijn antwoord daarop was 'nee'. Toen heb gezegd dat hij nog niet naar Ajax moest gaan. Een halfjaar later kwamen ze weer. En toen was hij er wel klaar voor."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

woensdag 27 januari 2021
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›