Verbeek over zijn karakter: ''Dat blijft schijnbaar langer hangen''

0
Verbeek over zijn karakter: ''Dat blijft schijnbaar langer hangen''

Vanwege de coronacrisis ging de boekpresentatie van het boek van Gert-Jan Verbeek niet door, daarom ging de NOS bij hem langs om te praten over zijn boek.

"Nou... Ik ben in ieder geval tevreden", aldus Verbeek. "Kijk, ik heb geen drank-, drugs- of seksverslaving gehad. Dus waar moet het dan over gaan?" Er werd echter een oplossing gevonden: Ze gingen langs bij mensen die veel voor hem hebben betekend. "Het is een goede weergave van wie ik ben."

Wie hij is, is een veelbesproken onderwerp. "Maar ik ben natuurlijk ook erg uitgesproken. Op het moment dat ik goed presteer, dan gaat het redelijk gelijkop", reageert hij. "Maar als het minder gaat, zoals bij Feyenoord en Twente, dan steekt dat de kop op. En dat blijft schijnbaar langer hangen."

"Jammer, maar daar kan ik niet veel aan doen", vervolgt de oud trainer en speler van SC Heerenveen. "In Nederland zijn we goed om mensen in hokjes te duwen en dan naar bevestiging te zoeken. Dat is bij mij makkelijk te vinden."

"Tijdens een wedstrijd ben ik als trainer 85 procent van de tijd emotieloos. In die 15 procent toon ik wel emotie. Dan sta ik op en geef ik aanwijzingen", legt hij uit. "Ja, dan schreeuw ik, want anders ben ik niet te verstaan. Dat doet iedere coach, maar bij mij laten ze dat beeld zien op tv."

Toch is hij niet jaloers op andere trainers. "Nee, want ik ben wie ik ben. Ik kan mezelf in de spiegel aankijken en ga met veel plezier door het leven", aldus Verbeek. "Jij doet ook vaak genoeg een arm om een speler heen, alleen laten ze dat nooit zien", vult zijn vrouw aan.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 23 januari 2021
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›