Bednarek: van SC Heerenveen-wissel naar starten in Europa League

1
Bednarek: van SC Heerenveen-wissel naar starten in Europa League

Filip Bednarek had ook dit seizoen nog bij SC Heerenveen kunnen spelen, maar de doelman koos er verrassend voor om in zijn thuisland voor Lech Poznan te gaan spelen. En met succes, want Bednarek miste dit seizoen nog geen enkele minuut voor zijn nieuwe club.

In de eerste wedstrijden voor Lech liet Bednarek nog wat kleine steekjes vallen, maar inmiddels is hij onbetwist de eerste doelman. Toch moest de 28-jarige Pool - net als vorig seizoen bij SC Heerenveen - wel al de nodige goals incasseren. In negen competitieduels moest hij al zestien keer vissen (waaronder één goal van oud-Heerenvener Pelle van Amersfoort) en hield hij slechts één keer de nul.

De zevenvoudig Pools kampioen (voor het laatst in 2015) staat momenteel op een teleurstellende tiende plek in de Poolse Ekstraklasa. Vorig seizoen eindigde Poznan nog als tweede achter kampioen Legia Warschau. Om die reden is de ploeg van Bednarek dit seizoen ook actief in de Europa League, waarin vanavond Standard Luik de tegenstander is.

De afgelopen twee seizoenen was Bednarek tweede doelman bij SC Heerenveen en speelde hij uiteindelijk aan het eind van het vorige seizoen nog acht duels na een blessure van Warner Hahn.

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 26 Nov 2020 om 18:59
    Even naar Ejuke kijken op RTL 7 tegen Fe
zondag 17 januari 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›