Been: ''Wat Maradona voor elkaar kreeg, kon eigenlijk niet''

0
Been: ''Wat Maradona voor elkaar kreeg, kon eigenlijk niet''

De dood van de Argentijnse voetballegende Diego Maradona (60) maakt in de hele wereld reacties los. Ook bij Mario Been, die enkele jaren voordat hij bij SC Heerenveen (1991-1992) terechtkwam in Italië met Pisa tegen het Napoli van Maradona mocht spelen.

"Maradona was mijn held, tja van wie niet. Ik weet nog zo dat ik al in Feyenoord 1 speelde en op tv naar de Serie A keek en voor mezelf zat uit te vogelen: goh, daar wil ik nog wel eens spelen. De Serie A was toen de grootste competitie ter wereld aan het worden", vertelt Been in gesprek met De Volkskrant. Een paar jaar later stond Been daadwerkelijk tegenover Maradona.

"Wat hij daar voor elkaar kreeg, kon eigenlijk niet. Hij gaf het zuiden van het land zijn glans terug. Napoli speelde daarvoor om degradatie. Hadden ze ineens Maradona aan de haak. De druk lag bij hem. En hij deed het ook vaak", vervolgt Mariodona. "Twee keer kampioen, eenmaal de UEFA Cup. Altijd mooie dingen laten zien. Altijd het hart op de tong."

"Er is een prachtige foto van ons gemaakt, we hadden allebei nummer 10. We stonden voor de wedstrijd naast elkaar. Ik denk dat hij het minder indrukwekkend vond dan ik, haha. Ik heb ook een shirt van hem, babyblauw, nog van wol. Dat koester ik."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 17 januari 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›