Van Basten: ''Elke ontmoeting met Maradona was bijzonder''

De Argentijnse voetbalgrootheid Diego Maradona is woensdag op 60-jarige leeftijd overleden aan een hartstilstand. Voormalig SC Heerenveen-trainer Marco van Basten vocht eind jaren tachtig als speler van AC Milan regelmatig directe duels uit met Maradona (Napoli).

"Maradona. Voor mij is dit er ook weer zo een waarvan je je altijd zal herinneren waar je was toen je hoorde dat hij doodging. Echt een grootheid. Doet me echt wat", vertelt Van Basten in De Volkskrant. "Hij is een enorme held, een geniale voetballer die ongelooflijk veel impact op het voetbal heeft gehad. Zelfs verder dan het voetbal. Tegelijkertijd is hij altijd zichzelf gebleven. Volstrekt authentiek."

Van Basten speelde zeker in Italië regelmatig tegen Pluisje. "Wij waren Milan, hij was Napoli. Hij wás die ploeg. Wij moesten hem zien te onttronen. Dat lukte, we wonnen meestal ook wel. Maar elke ontmoeting was zeer bijzonder, je wist wat hij kon, wat hij al had gepresteerd, hoe goed hij was. Dat zag je ook terug, hij nam altijd zijn verantwoordelijkheid."

Na hun actieve carrière kwamen de twee voetbaliconen elkaar ook nog wel eens tegen. "Ik had niet wat andere spelers hadden, dat ze op het veld stiekem naar hem zaten te kijken. Natuurlijk wist ik: dit is echt een grote speler, een bijzondere vent. Maar ik was toch met mijn eigen prestaties bezig. Later toen ik bij de FIFA werkte, sprak ik hem wel eens."

"Hij was altijd vriendelijk, aardig, echt als een makker die het beste met je voor heeft. Dat voelde je heel erg, daarom was hij ook zo populair. Hij was een icoon, maar wel een aanraakbaar icoon", besluit Van Basten lovend.

???? 'Hij was al die facetten bij elkaar'

'Hij was altijd zichzelf, waardoor we al het mooie en slechte altijd van hem kregen te zien.' Aldus Marco van Basten ????#ZiggoSport #DiegoMaradona #MarcoVanBasten pic.twitter.com/yb1r1Xtkl9

— Ziggo Sport (@ZiggoSport) November 25, 2020

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
11 Fortuna Sittard 30 -18 35
12 Almere City 30 -18 33
13 PEC Zwolle 30 -18 32
Bekijk de hele stand