Van Basten: ''Elke ontmoeting met Maradona was bijzonder''

0
Van Basten: ''Elke ontmoeting met Maradona was bijzonder''

De Argentijnse voetbalgrootheid Diego Maradona is woensdag op 60-jarige leeftijd overleden aan een hartstilstand. Voormalig SC Heerenveen-trainer Marco van Basten vocht eind jaren tachtig als speler van AC Milan regelmatig directe duels uit met Maradona (Napoli).

"Maradona. Voor mij is dit er ook weer zo een waarvan je je altijd zal herinneren waar je was toen je hoorde dat hij doodging. Echt een grootheid. Doet me echt wat", vertelt Van Basten in De Volkskrant. "Hij is een enorme held, een geniale voetballer die ongelooflijk veel impact op het voetbal heeft gehad. Zelfs verder dan het voetbal. Tegelijkertijd is hij altijd zichzelf gebleven. Volstrekt authentiek."

Van Basten speelde zeker in Italië regelmatig tegen Pluisje. "Wij waren Milan, hij was Napoli. Hij wás die ploeg. Wij moesten hem zien te onttronen. Dat lukte, we wonnen meestal ook wel. Maar elke ontmoeting was zeer bijzonder, je wist wat hij kon, wat hij al had gepresteerd, hoe goed hij was. Dat zag je ook terug, hij nam altijd zijn verantwoordelijkheid."

Na hun actieve carrière kwamen de twee voetbaliconen elkaar ook nog wel eens tegen. "Ik had niet wat andere spelers hadden, dat ze op het veld stiekem naar hem zaten te kijken. Natuurlijk wist ik: dit is echt een grote speler, een bijzondere vent. Maar ik was toch met mijn eigen prestaties bezig. Later toen ik bij de FIFA werkte, sprak ik hem wel eens."

"Hij was altijd vriendelijk, aardig, echt als een makker die het beste met je voor heeft. Dat voelde je heel erg, daarom was hij ook zo populair. Hij was een icoon, maar wel een aanraakbaar icoon", besluit Van Basten lovend.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 23 januari 2021
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›