Nieuw jubileumboek 'Een eeuw voetbal' gepresenteerd

0
Nieuw jubileumboek 'Een eeuw voetbal' gepresenteerd

Woensdag is een nieuw jubileumboek genaamd 'sc Heerenveen: Een eeuw voetbal' gepresenteerd in het Abe Lenstra Stadion. De eerste exemplaren werden symbolisch aangeboden aan Riemer van der Velde, Foppe de Haan en Johnny Jansen.

Het boek dat geschreven is door Gurbe van der Woude en Ferdinand de Jong heeft veel aandacht voor bijzondere verhalen die in het eerder uitgebrachte jubileumboek van Kick Uitgevers niet aan bod is gekomen. "Dit nieuwe boek heeft echter weer een heel andere invulling en is voor een breder publiek betaalbaar", zegt uitgever Pieter Jan Heidstra over het boek dat slechts 9,95 euro kost. 

"In het boek wordt ook André van Tuinen uit Bakkeveen genoemd die zijn debuut maakte tegen Ajax. Of mijn oud-collega Sierk Kooistra die toch mooi kan zeggen dat hij tegen Zinedine Zidane heeft gespeeld", vervolgt Heidstra. "En wat te denken van Piet Keur? De spits die weinig aan spelen toekwam, maar toch een cultheld werd."

Ook het echtpaar Jan en Afke Hylkema, dat jarenlang als gastgezin fungeerde voor veel talentvolle spelers, komt in het boek aan bod. "Het zijn stuk voor stuk schitterende verhalen die je nog niet kende, maar die nu met de lezers gedeeld worden. Nog een tipje van de sluier: hoe kon het toch zo misgaan bij de uitwedstrijd tegen Helsingborg? Gertjan Verbeek onthult dit mysterie voor eens en altijd."

Het boek 'sc Heerenveen: Een eeuw voetbal' is verkrijgbaar in de (online) Feanstore en geselecteerde Poiesz-supermarkten.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 17 januari 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›