Zuiverloon terug in Nederland: ''Zat daar zonder elektriciteit en water''

1
Zuiverloon terug in Nederland: ''Zat daar zonder elektriciteit en water''

Gianni Zuiverloon speelde van 2006 t/m 2008 en van 2012 t/m 2013 voor SC Heerenveen. De verdediger ging vervolgens voetballen in het buitenland, maar keerde afgelopen zomer weer terug in Nederland.

Momenteel voetbalt Zuiverloon bij ADO Den Haag, waarbij zijn zoontje hem motiveerde. ''We waren YouTube-filmpjes aan het bekijken en ik dacht: laat ik eens wat beelden van mezelf zien'', vertelt Zuiverloon bij NPO Langs de Lijn. ''Hij zei: 'Papa, wat raar, ik dacht dat alleen goede spelers YouTube-filmpjes hadden.' Toen dacht ik: ik moet bewijzen dat ik nog steeds goed kan voetballen. Voor hem is het ook leuk om te zeggen dat papa voetballer is."

De afgelopen jaren voetbalde Zuiverloon in India, en hij zag dat het leven daar heel anders was dan in Nederland. ''Ik zat in een appartement, soms zonder elektriciteit en water, ik moest wennen aan de smog, aan de cultuur en miste mijn zoontje'', zo vervolgt hij. ''Als je in India zit, komt het besef hoe goed we het hebben in Nederland, Spanje, Europa.''

''Tegenover het restaurant waar ik zat te eten, liepen kindjes onder het stof te bedelen. Als je dat heel persoonlijk neemt, krijg je het zwaar. Eigenlijk wil je iedereen helpen. Ik ben altijd dankbaar geweest en in India kwam dat besef nog meer. Ik ben er een beter mens geworden. India was de beste keuze die ik ooit heb gemaakt'', aldus Zuiverloon, die deze mentale lessen nu over wil brengen op jongere voetballers. "Die begeleiding heb ik gemist."

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 21 Nov 2020 om 17:09
    Fijne sociale kerel ! ...ben zowiezo wel gecharmeerd van de Haagse mentaliteit/karakter (s).
Thursday 13 May 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›