Brandsma: ''Hij was bijna allergisch voor middelmatigheid''

In Engeland begint men langzaam doordrongen te raken van iets wat we in Nederland al lang wisten, namelijk dat Hakim Ziyech een fantastische voetballer is. Het Britse medium First Time Finish zocht naar de 'ontdekker' van de Chelsea-middenvelder en kwam uit bij Karel Brandsma, hoofdscout van SC Heerenveen.

Brandsma weet nog goed toen hij voor het eerst over Ziyech hoorde. "Ons werd verteld dat bij ASV Dronten een hele technische jongen speelde. Eén van onze scouts is daar toen naartoe gegaan. Hij zag meteen dat Ziyech de beste speler op het veld was. Dat was ook niet heel moeilijk, want iedereen kon zien hoe goed hij was. Een speler als Ziyech hoef je niet te 'ontdekken'. Soms zijn ze gewoon daar en moet je je best doen om zo'n speler naar je club te halen. Dat is wat we toen hebben gedaan."

In 2007 kwam Ziyech in de jeugdopleiding van SC Heerenveen te voetballen. "Hij kreeg hier alle aandacht en coaching die hij wilde", aldus Brandsma. "Hij werd liefdevol verwelkomd door een gastfamilie die heel goed voor hem zorgde. Dat is de omgeving die we proberen te creëeren bij Heerenveen. We zien spelers als onderdeel van onze blauwe en witte familie. We willen voor ze zorgen, ze ontwikkelen als spelers en dan zien doorbreken in het eerste elftal."

Als jeugdspeler van SC Heerenveen had Ziyech al grote ambities. "Hij was een hele zelfverzekerde en gedreven jongen met een enorme drive om succesvol te zijn. Hij was bijna allergisch voor middelmatigheid. Hij had bovenal heel veel respect voor trainers die hun best deden om hem beter te maken", besluit Brandsma.

@scHeerenveen have long been a conveyor of extraordinary talent, and their current batch is no different. @liambxtr spoke to the club's scouting department to find out more form those that discovered Ziyech, van Nistelrooy and Veermanhttps://t.co/5aqJCkHJ5V

— First Time Finish (@firsttimefinish) November 16, 2020

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
11 Fortuna Sittard 30 -18 35
12 Almere City 30 -18 33
13 PEC Zwolle 30 -18 32
Bekijk de hele stand