Van Rhijn beseft: ''FC Barcelona maar voor kleine groep weggelegd''

1
Van Rhijn beseft: ''FC Barcelona maar voor kleine groep weggelegd''

Ricardo van Rhijn speelde jarenlang bij Ajax, maar is dit seizoen in het shirt van FC Emmen te bewonderen. Dat was niet het doel van de rechtsback, die transfervrij vertrok bij SC Heerenveen.

"Een verrassing? Dat zullen enkele mensen zeggen, maar voor mij is het een heel bewuste keuze. Een waar ik volledig achter sta", zegt Van Rhijn in gesprek met de NOS. Er was afgelopen zomer interesse uit Griekenland, Israël en Frankrijk voor de 29-jarige verdediger, maar geen interessante club werd concreet. "Iedereen weet dat ik daarop hoopte, maar corona heeft z'n impact wel gehad op de voetbalwereld."

Van Rhijn werd daardoor ook onzekerder. "Op een gegeven moment merk je dat het wat stilletjes wordt op de markt, zowel in het algemeen als bij jezelf. Dat zijn zenuwachtige momenten. Dan denk je: het wordt nu wel tijd voor duidelijkheid, want dat geeft rust", aldus Van Rhijn, die zijn belofte niet heeft ingelost.

"Dat klopt, dat zou je inderdaad kunnen zeggen. Maar dit is het pad dat ik nu bewandel", reageert hij nuchter. "Natuurlijk was ik vanuit Ajax het liefst naar FC Barcelona gegaan, maar dat is voor een kleine groep weggelegd. Ik moet blij zijn dat ik op dit niveau kan voetballen bij een leuke club."

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 16 Oct 2020 om 20:39
    Zelden zo’n luie voetballer gezien (buiten Mitchel Tevreden) dan die volledig naast zijn schoenen loopt. Denk ook dat ze hier bij Emmen snel achterkomen.
Friday 13 August 2021
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›