''Cambuur en Heerenveen zijn allebei ontzettend warme clubs''

0
''Cambuur en Heerenveen zijn allebei ontzettend warme clubs''

Lukas Bijker, inmiddels speler van KV Mechelen, maakte ooit de gewaagde overstap van SC Cambuur naar SC Heerenveen. De verdediger zelf heeft dit echter nooit als een probleem gezien en koestert warme herinneringen aan beide clubs.

"Cambuur is de club waar ik in de jeugd heb gespeeld en mijn debuut in het betaald voetbal heb gemaakt. In mijn eerste echte seizoen bij het eerste elftal heb ik veel wedstrijden gespeeld en werden we meteen kampioen. De promotie naar de Eredivisie was voor mij de perfecte stap", aldus Bijker in gesprek met ELF Voetbal.

"Het is vaak lastig om de stap van de Eerste Divisie naar de Eredivisie te maken, maar voor mij kwam dat dus goed uit. Ik heb toen zelfs nog een aantal keer de selectie van Jong Oranje gehaald. Daarna heb ik nog de mooie transfer naar Heerenveen gemaakt. Daar heb ik ook twee mooie jaren gehad", vervolgt Bijker.

Bijker heeft een mooie periode gehad bij de rivaliserende clubs. "Cambuur en Heerenveen zijn allebei ontzettend warme clubs, waar ik me altijd thuis heb gevoeld. Ik kom zelf uit Leeuwarden en mijn vrouw komt uit Heerenveen. Dat is dan lekker dicht bij elkaar. In die periode kregen we ook onze eerste zoon, dus dat was allemaal super. Uiteraard volg ik beide clubs nog, al kun je me er niet op betrappen dat ik hele wedstrijden ga zitten kijken."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 26 september 2020
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›