Driessen: ''De Roon is een trainersdilemma en zal dat altijd blijven''

Voetbaljournalist Valentijn Driessen denkt dat bondscoach Ronald Koeman veel heeft gehad aan het Champions League-duel tussen Atalanta en Paris Saint-Germain (1-2). Oranje-spelers Marten de Roon (oud-SC Heerenveen) en Hans Hateboer (oud-FC Groningen) speelden de volle negentig minuten.

"Even geen mysterieuze krachten in de sport, maar gewoon individuele voetbalkwaliteiten die de doorslag geven. Marten de Roon en Hans Hateboer werden vooral in Nederland wel heel erg groot gemaakt", begint Driessen zijn column in De Telegraaf.

"Groter dan ze zijn, terwijl gedaan werd alsof Oranje de halve Duitser Robin Gosens goed kan gebruiken", vervolgt Driessen, die oud-Heerenvener De Roon een mindere wedstrijd vond spelen. "Aan de bal bracht De Roon te weinig, zodat Atalanta voetballend niet meer van eigen helft kwam en de problemen over zich afriep."

Driessen snapt dat Koeman voor De Roon kiest in Oranje, maar: "De Roon is een trainersdilemma en zal dat altijd blijven; zonder bal goed, aan de bal onvoldoende." Driessen vond ook oud-FC Groningen-speler Hans Hateboer geen goede wedstrijd spelen. "Kylian Mbappé, op halve kracht door een enkelblessure, liet de Nederlander continu zijn hielen zien. De Fransman is weliswaar wereldtop, maar Hateboer komt tekort voor het hoogste niveau."

Driessen is van mening dat Hateboer offensief te weinig bracht in het spel van Atalanta. "Zijn power en fysieke inhoud verbloemen veel, maar geconfronteerd met het beste van het beste blijkt hij verdedigend kwetsbaar en bracht op een oprisping na offensief te weinig", aldus Driessen.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
11 Fortuna Sittard 30 -18 35
12 Almere City 30 -18 33
13 PEC Zwolle 30 -18 32
Bekijk de hele stand