Talan: ''Zelfs Veerman kende mij niet, dat vind ik juist grappig''

1
Talan: ''Zelfs Veerman kende mij niet, dat vind ik juist grappig''

Deze zomer is het exact 25 jaar geleden dat Jeffrey Talan zich als 23-jarige middenvelder annex aanvaller voor het eerst meldde in het Abe Lenstra Stadion. In de jaren erna groeide Talan uit tot een bescheiden publiekslieveling die bovendien nog het Nederlands elftal haalde.

In totaal speelde de geboren Katwijker acht interlands en was hij namens SC Heerenveen onder meer trefzeker in de Champions League. Ook dat avontuur is inmiddels alweer twintig jaar geleden, merkte Talan recent nog maar weer eens. "De jongere generatie supporters weet waarschijnlijk niet dat ik een oud-international ben", vertelt Talan lachend in gesprek met Staantribune.

"Zelfs onze middenvelder Joey Veerman (geboren in 1998, red.) kende mij niet, toen hij hier afgelopen zomer kwam. Dat vind ik niet erg, juist grappig", verduidelijkt Talan met een glimlach. "Als trainer vertel ik ook weinig over mijn spelerstijd. Dat neemt niet weg dat ik er trots op ben dat ik acht interlands heb gespeeld en daarin één keer heb gescoord. Met het hoofd, terwijl ik dat verder nooit deed."

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 6 Aug 2020 om 18:59
    Zonde dat hij vaak geblesseerd was. Geweldige speler om naar te kijken. Wat hadden we destijds ook een geweldig elftal.
vrijdag 2 oktober 2020
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›