Ebbinge: ''Dat is veelzeggend voor hoe de situatie nu is''

2
Ebbinge: ''Dat is veelzeggend voor hoe de situatie nu is''

Arjan Ebbinge is verantwoordelijk voor de samenstelling van Team VVCS, het elftal van werkloze profvoetballers. De oud-speler van onder meer SC Heerenveen en FC Groningen heeft als teammanager dit seizoen weinig moeite om een elftal bijeen te rapen.

"In de eerste twee weken is de aanloop van werkzoekende spelers groter dan in andere jaren", vertelt Ebbinge in het Algemeen Dagblad. "We kunnen moeiteloos elf tegen elf spelen op de training. En ik verwacht dat nog meer jongens zich zullen melden. Dat is veelzeggend voor hoe de situatie nu is."

Vanwege de coronacrisis werden veel aflopende contracten bij profclubs niet verlengd en dus zijn er veel transfervrije spelers op de markt. Team VVCS zorgt ervoor dat een aantal van hen fit blijft en ook wedstrijdritme houdt. Het werklozenteam zou dinsdag oefenen tegen SC Heerenveen, maar dat duel werd afgelast vanwege een coronageval in de selectie.

Er staan nog wel een aantal oefenwedstrijden op de rol voor Team VVCS. De spelers hopen zo indruk te maken op scouts en bijvoorbeeld een contract bij RKC, Helmond Sport of Telstar te verdienen. "Als ik zie met welke bevlogenheid ze hier dagelijks trainen, verdienen ze echt een mooie club", zegt Ebbinge. "Ze doen er alles aan. Het zou mooi zijn als ze snel weer aan de bak komen."

2 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 5 Aug 2020 om 13:51
  • Quote van 5 Aug 2020 om 12:59
   Off topic: hoe zit het eigenlijk met Progon Maloku? Daar hoor je afgelopen jaar niks meer over.
  Die heeft afgelopen seizoen nog wel minuten en 2 goals gemaakt in Onder21.
  Maar over zijn status als contractspeler is echt weinig tot niets bekend.
 • 5 Aug 2020 om 12:59
  Off topic: hoe zit het eigenlijk met Progon Maloku? Daar hoor je afgelopen jaar niks meer over.