''Zag Ziyech al als voorbeeld toen hij bij SC Heerenveen speelde''

1
''Zag Ziyech al als voorbeeld toen hij bij SC Heerenveen speelde''

Hakim Ziyech zal door Naci Ünüvar nooit meer vergeten worden. De oud-speler van SC Heerenveen was heel belangrijk voor het talent van Ajax. Dat vertelt de zeventienjarige middenvelder in een interview met FunX.

Ziyech stelde de jongeling op zijn gemak, waardoor het voor Ünüvar makkelijker was om te wennen. "Als je als jonge jongen voor het eerst erbij komt, is het fijn als zo'n grote speler je opvangt in de selectie. Dat is een fijn gevoel kan ik je vertellen. Ik was zestien en zenuwachtig. Hakim hielp mij. Geen stress, doe je ding. Hij hielp mij met alles en inspireerde mij."

"Ik zag Hakim Ziyech altijd al als voorbeeld, ook toen hij bij SC Heerenveen en FC Twente speelde", vervolgt Ünüvar. "Toen kwam hij naar Ajax. Tijdens de Future Cup zei hij in een interview dat hij niet geloofde dat ik veertien was. Hij zei altijd positieve dingen over mij. Vanaf dat moment volgde ik hem (op Instagram, red.) en volgde hij mij ook terug."

Op een dag hoopt Ünüvar hetzelfde te kunnen doen als Ziyech voor hem deed. "Als ik ook zo'n grote jongen word in de selectie dan zal ik de young boys altijd helpen. Ik heb zelf ervaren hoe het is", aldus Ünüvar, die onlangs zijn contract bij Ajax verlengde tot medio 2023.

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 31 Jul 2020 om 21:24
    Kom maar een jaar bij ons alles spelen dan!
zaterdag 12 september 2020
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›