Pranjic onthult: ''Hij vertelde me dat FC Barcelona interesse had''

0
Pranjic onthult: ''Hij vertelde me dat FC Barcelona interesse had''

Tot een transfer naar FC Barcelona is het nooit gekomen, maar voor Danijel Pranjic was het toch leuk om te horen dat de Spaanse grootmacht interesse in hem heeft gehad. Voordat hij in 2009 de overstap maakte naar Bayern München, beleefde Pranjic een prima EK in 2008.

In Groep B met Engeland, Polen en Oostenrijk eindigde Kroatië met negen punten als eerste. Na afloop van het laatste duel met Polen (1-0) kreeg hij het opvallende nieuws te horen. "Ik heb dit nog nooit gezegd, maar na de wedstrijd gaf Slaven Bilic (bondscoach Kroatië, red.) me een knuffel en zei hij dat FC Barcelona interesse in me had", vertelt Pranjic twaalf jaar tegen het Kroatische Index.

"Het kwam uiteindelijk niet zo ver", vervolgt de inmiddels 38-jarige Pranjic. "Ik ging uiteindelijk naar Bayern München, wat ook niet heel slecht is." De oud-Heerenvener kijkt met een erg goed gevoel terug op die periode. "Toen ik voor Kroatië speelde, voelde dat zo speciaal."

"Ik voelde ongekende krachten en toen het eindigde (Turkije was in de kwartfinales te sterk) was ik echt in shock. Maar het zijn nog steeds mooie herinneringen", aldus Pranjic, die komend seizoen trainer wordt op het tweede niveau in Cyprus. Daarnaast blijft hij ook zelf spelen als dat mogelijk is.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Friday 13 August 2021
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›