'Als hij heel was gebleven was hij nu Mister Heerenveen geweest''

Als Geert-Arend Roorda een steviger onderstel had gehad, had hij bij SC Heerenveen gemakkelijk kunnen uitgroeien tot een clubicoon. Dat is althans de mening van Gertjan Verbeek, die de Friese middenvelder in 2007 liet debuteren tegen Ajax.

"Het is een geweldig aardige en lieve jongen. Hij was zeer getalenteerd maar erg blessuregevoelig. Heel zonde", vertelt Verbeek bij Radio Camataru, de podcast van FeanOnline. "Hij was absoluut nu nog Mister Heerenveen geweest als hij heel was gebleven." Roorda werd als jeugdinternational ook een gouden toekomst beloofd en werd nauwlettend gevolgd door de Nederlandse topclubs.

Niet voor niets zag het Verbeek het al snel zitten in de jonge Roorda. "Hij was net achttien jaar toen Alex (Pastoor, red.) en ik hem lieten debuteren. De wijze waarop hij passes verzond, van centraal voor de verdediging naar de spitsen toe... Dat was zo op maat, altijd in de loop en de juiste balsnelheid. Hij kon zelfs als verdedigende middenvelder mensen voor de keeper zetten."

"Fantastisch wat voor een inzicht en balgevoel. Daarnaast was hij heel sterk in de duels, maar hij had twee brakke knieën", vervolgt Verbeek, die vond dat Roorda's persoonlijke discipline het op bepaalde momenten ook liet afweten. "Het was ook niet een trainingsbeest a la Arjen Robben, die er alles aan deed. Dat heeft hem wel parten gespeeld in het verloop van zijn carrière."

Desondanks hebben beiden altijd contact gehouden, ook toen Roorda's carrière niet verliep zoals verwacht. "Ik heb geprobeerd om hem mee te nemen naar Adelaide toen Gerald Sibon daar stopte. Hij stond er welwillend tegenover maar toen kwam de coronacrisis, ging het niet door en inmiddels heeft hij zijn contract verlengd bij Sparta. Dus ik heb nog altijd een zeer prettig contact met Geert-Arend."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
11 Fortuna Sittard 30 -18 35
12 Almere City 30 -18 33
13 PEC Zwolle 30 -18 32
Bekijk de hele stand