Vonk keert terug in Nederland: ''Ik zie hoe de club is gegroeid''

1
Vonk keert terug in Nederland: ''Ik zie hoe de club is gegroeid''

Voormalig Ajax Cape Town-hoofd jeugdopleiding Hans Vonk (50) keert terug bij Ajax, zo meldden de Amsterdammers op de clubwebsite. De oud-technisch directeur en keeper van SC Heerenveen gaat aan het werk binnen de Ajax Coaching Academy.

"Overal waar ik kom word ik aangesproken als de keeper van Ajax Amsterdam. Opmerkelijk, want ik heb veel langer bij SC Heerenveen gekeept. Mijn tijd - lees acht jaar - in Heerenveen met Champions League en al wordt vaak vergeten. Mijn impact bij Ajax was niet zo groot, terwijl ik nog best wat wedstrijden heb gekeept", zo blikt Vonk terug op de Ajax-website.

Vonk is verheugd met zijn transfer naar Ajax. "Het geeft een goed gevoel om de mensen die ik nog ken van toen nu opnieuw te treffen. Waar ik vroeger veel in de ArenA was voor trainingen en wedstrijden, loop ik nu regelmatig rond op de Toekomst en zie ik hoezeer de club is gegroeid. En hoewel het anders is dan toen en het er momenteel ook veel stiller is, voelt het als thuiskomen."

Vonk gaat voor Ajax aan de slag voor partnerclub Guangzhou R&F. "Op de lange termijn lijkt het me een prachtige uitdaging om de Ajax Coaching Academy ook in Afrika onder te brengen. Daar is de vraag naar voetbalkennis erg groot. Ik ben ervan overtuigd dat de ACA hier uitstekend invulling aan kan geven."

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 10 Jul 2020 om 18:32
    Super mooi
zaterdag 12 september 2020
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›