Larsson moet maanden in quarantaine: ''Dat is heel moeilijk''

0
Larsson moet maanden in quarantaine: ''Dat is heel moeilijk''

Om verdere verspreiding van het coronavirus in China te voorkomen, zal oud-Heerenvener Sam Larsson de komende maanden als een monnik moeten gaan leven. "De spelers zijn enkele maanden volledig van de buitenwereld afgesloten", laat een woordvoerder van de Chinese voetbalbond weten.

De start van het Chinese voetbalseizoen staat nu gepland voor 25 juli, vijf maanden later dan gepland. Om zoveel mogelijk risico's uit te sluiten, zal de competitie worden hervat in twee groepen van acht clubs, waarbij elke groep een eigen hotel heeft toegewezen, schrijft de NOS. Volgens lokale media mogen de spelers alleen hun hotel uit om te trainen en wedstrijden te spelen.

De voetbalbond beseft dat het voor de voetballers geen pretje gaat worden om zo afgesloten te moeten leven. "Dat is heel moeilijk. We hopen dat de faciliteiten in de hotels dusdanig worden aangepast, dat het allemaal te behappen blijft. Al die tijd vrouw en kinderen niet zien is niet fijn voor de voetballers. We moeten ze helpen daarmee op een juiste wijze om te gaan."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 12 september 2020
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›