Finnbogason kritisch: ''Was natuurlijk niet de juiste beslissing''

0
Finnbogason kritisch: ''Was natuurlijk niet de juiste beslissing''

Vanwege de uitbraak van het coronavirus werd de Eredivisie vroegtijdig stopgezet, terwijl de Bundesliga 'gewoon' werd afgemaakt. Voormalig SC Heerenveen-aanvaller Alfred Finnbogason heeft zich verbaasd over de gang van zaken in Nederland. 

"Ik vond het erg vreemd", vertelt hij in een uitgebreid interview met de Leeuwarder Courant. "Het was natuurlijk niet de juiste beslissing. Ik bedoel: als je in Duitsland kunt voetballen, dan kun je dat met een beetje goede wil in Nederland ook lijkt me", aldus Finnbogason.

De competitie in Duitsland is inmiddels al achter de rug. "Alleen in de eerste week na de virus-uitbraak hebben we echt niks gedaan bij Augsburg. Al snel zijn we weer in groepjes gaan trainen en de laatste twee weken hebben we als volledig team toegewerkt naar de herstart van de competitie", blikt hij terug. 

"Duitsland was wat dat betreft een voorbeeld voor veel andere landen", beseft Finnbogason. "De regels waren strikt, alles werd goed gecontroleerd. Een week voor de herstart moesten we in quarantaine. De Duitsers zijn goed in organiseren. Leuk om in lege stadions te spelen was het overigens niet", erkent hij. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 12 september 2020
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›