Bekerwinst 2009: ''Ik had wel door dat er iets speciaals kon gebeuren''

0
Bekerwinst 2009: ''Ik had wel door dat er iets speciaals kon gebeuren''

Op 17 mei 2009 won SC Heerenveen voor het eerst de KNVB Beker. Na penalty's werd FC Twente verslagen. Een erg speciale dag voor zowel de spelers als de Friese fans.

"Ik had wel door dat er iets speciaals kon gebeuren. Voor een club als Heerenveen was dit wel heel speciaal", zegt Geert Arend Roorda in de podcast van Omrop Fryslan. "Wij waren ons er wel van doordrongen. Toen we Volendam in de halve finale lootten, wisten we dat we volledig voor de bekerwinst gingen", vult Gerard Sibon aan.

Voor Sibon was het de mooiste bekerwinst. "Dat ik de laatste penalty mag nemen, maar toch vooral ook de hele manier waarop", legt hij uit. "De eerste voor Heerenveen, we hadden een goede groep en ik keerde terug bij Heerenveen. Maar vooral voor de club. Ik zag Mustapha (de clubfotograaf; red.) huilen. Kees Smid (de materiaalman, die drie jaar later overleed; red.) was door het dolle heen. Die was zo gelukkig, hij heeft wel negentig keer het Fries volkslied gezongen."

Dat seizoen stond Trond Sollied voor de groep. Het was voor de spelers wennen, maar ze wisten ook hoe goed hij was. "Hij zette Svec en Elm anders neer, waardoor we de eerste helft echt beter waren dan Twente", weet Michael Dingsdag nog. "Ik kan me voor de wedstrijd ook nog de wedstrijdbespreking herinneren. Hij kwam binnen en zei: 'Ik kom over twintig minuten wel terug. Dan wil ik dat jullie een plan hebben, hoe we Twente gaan bestrijden", blikt Sibon terug.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!