Bijzondere vergelijking voor Lenstra: ''Hij is een soort Ibrahimovic''

0
Bijzondere vergelijking voor Lenstra: ''Hij is een soort Ibrahimovic''

Foppe de Haan en Abe Lenstra. De twee helden van SC Heerenveen kruisten nooit elkaars paden, maar toch is De Haan ervan overtuigd dat Lenstra ook in het heden een uitstekende voetballer zou zijn geweest.

"Zelfs onder druk speelt hij de ballen heel goed. Hij kan echt voetballen, dat is duidelijk. Als hij bij de bal komt, doet hij alleen maar goede dingen", zegt hij tegenover de Leeuwarder Courant. "De enige voor wie je op het puntje van de stoel zit, is Abe. Dan gebeurt er iets en is er een oplossing die onvoorspelbaar is."

"Hij heeft het vermogen om tegelijk te accelereren. Hij is een soort Ibrahimovic. Maar ze (het Nederlands team in 1957, red.) hebben hem niet in zijn kracht", vervolgt hij. "In Heerenveen was hij veel dominanter omdat hij daar Abe was. Hier is hij een van de elf."

"Hij had zoveel talent, hij groeide gewoon. In de tijd van Abe was alles gebaseerd op toeval. In Cruijff's tijd was alles anders. Toen werd er al echt getraind en werd er weer een appel gedaan op voetballers", aldus De Haan. "In 1974 zou Abe een fenomeen zijn geweest, dat weet ik zeker. Als je op een ander moment geboren wordt, ben je zelf ook anders."

"Misschien stond hij vandaag aan de leiding, ook al bestaat het echte nummer 10 niet meer. Met zijn behendigheid, zijn vaardigheid", gaat de Fries verder. "Als je ziet hoe gemakkelijk Abe voetbal speelt, met links en rechts, hoe goed hij kan en hoe snel hij is... Hij zou in elk opzicht fantastisch zijn geweest."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!