''Ik had hem graag nog één of twee jaar in Nederland willen zien spelen''

0
''Ik had hem graag nog één of twee jaar in Nederland willen zien spelen''

Een erg sterk seizoen bij SC Heerenveen was voor OSC Lille voldoende om overtuigd te raken van Sven Botman. Zonder een minuut in het eerste van Ajax te hebben gespeeld, verdienen de Amsterdammers wel een fors bedrag aan hem.

"In Amsterdam kennen ze hem beter dan waar dan ook", zegt Arno Vermeulen tegenover NOS Sport. "Daar heeft hij de hele jeugdopleiding rondgelopen. Dus daar moeten toch mensen zijn die ervan overtuigd zijn dat hij het niet zal halen als speler van Ajax 1."

De commentator van de NOS weet daarom ook niet of Botman het zal redden in Frankrijk, maar ziet wel dat hij een opmerkelijke verdediger is. "Een hele interessante voetballer, hij zit in een categorie waar er niet veel van zijn. Grote, sterke centrale verdedigers die ook nog heel goed kunnen voetballen, zie je namelijk niet zo vaak", legt hij uit.

"Ik heb hem best veel zien spelen afgelopen seizoen en ik was vanaf de eerste wedstrijd onder de indruk. Hij heeft in al zijn wedstrijden dit seizoen geen kaarten gepakt, dat vind ik bizar...", gaat hij verder. "Hij stak er in Nederland fysiek bovenuit, maar in Frankrijk barsten ze van de grote, sterke spelers. Fysiek krijgt hij veel meer tegenstand en het niveau zal ook een stuk hoger zijn natuurlijk."

"Ik had hem graag nog één of twee jaar in Nederland willen zien spelen om daarna de stap naar het buitenland te maken", aldus Vermeulen. "De fouten die hij maakte in de laatste wedstrijden bij Heerenveen, die zal hij zich daar niet kunnen permitteren. Dus het is de vraag hoe hij daarmee om zal gaan en zich terug kan knokken na een tegenslag."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!