Vlap: ''Het Nederlands elftal…? Wie weet, dromen mag toch?''

3
Vlap: ''Het Nederlands elftal…? Wie weet, dromen mag toch?''

Miljoenenaankoop Michel Vlap kende een moeizaam eerste half jaar bij RSC Anderlecht, maar vocht zich op knappe wijze weer terug in het Brusselse elftal. Met elf goals in 23 wedstrijden kan hij terugkijken op een prima debuut in België.

"Dat zijn mooie cijfers voor een middenvelder, maar het had nog mooier kunnen zijn. Vier goals van mij zijn namelijk afgekeurd door de VAR. Moet je nagaan… Maar ook met elf doelpunten mag ik zeker niet klagen. Een mooi aantal, terwijl we het seizoen niet eens af hebben kunnen maken", blikt de oud-speler van SC Heerenveen terug bij Voetbal International.

Voor de 23-jarige Sneker was het een mooi antwoord op de kritiek die hij vooral in het begin kreeg. "Als je mij op de juiste plek de bal geeft, maak ik doelpunten. Dat hoefde ik voor mezelf niet opnieuw te bewijzen. Maar natuurlijk is het wel heel lekker die bevestiging te geven aan de buitenwacht. Je wilt toch laten zien waarom een club als Anderlecht jou gehaald heeft."

Met zijn treffers liet Vlap zien dat hij geen eendagsvlieg is - na één succesvol seizoen bij Heerenveen. "Het gaatbelachelijk snel, hè? Dat is hoe het in het voetbal kan gaan. Ik ben er eerlijk gezegd best trots op, ook op de stappen die ik het afgelopen seizoen alweer gezet heb in mijn spel. Ik speelde in het begin lang niet alles, maar als ik naar mijn ontwikkeling en statistieken kijk ben ik hier enorm gegroeid."

"Ik heb me fysiek leren wapenen, zakelijk leren voetballen. Ook als mens ben ik gegroeid", aldus Vlap, die benieuwd is wat de komende seizoenen hem gaan brengen. "Persoonlijk wil ik een topseizoen gaan draaien. Vaste basisspeler, blijven scoren en wie weet wat er dan komt. Een topcompetitie, het Nederlands elftal… Wie weet. Dromen mag toch?"

3 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 30 Jun 2020 om 09:21
  • Quote van 29 Jun 2020 om 20:08
   Speelt hij bij jong oranje of niet
  Deed hij wel. Maar volgens mij is hij nu te oud voor jong Oranje.
 • 29 Jun 2020 om 20:43
  Als Marten de Roon zijn kansen krijgt bij Oranje kan dat ook met Vlap !
 • 29 Jun 2020 om 20:08
  Speelt hij bij jong oranje of niet
vrijdag 2 oktober 2020
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›