''Anders gaan ze gewoon een wodkaatje of een whisky’tje drinken''

0
''Anders gaan ze gewoon een wodkaatje of een whisky’tje drinken''

Pelle van Amersfoort is bezig aan een sterk seizoen in dienst van het Poolse Cracovia. De oud-speler van SC Heerenveen is inmiddels helemaal gesetteld in Krakau, maar moest aan het begin wel even wennen.

"Het eerste wat ik dacht toen ik hoorde van de belangstelling was wel: Polen? Wat heb ik daar nou te zoeken? Voor je in Polen komt, heb je er toch een bepaald beeld bij: industrieel, grauw, onveilig. Mijn vriendin moet er ook kunnen wonen, daar denk je dan over na. Maar in feite kan je hier om drie uur ’s nachts nog naar huis lopen en dan gebeurt er helemaal niks", begint Van Amersfoort bij Voetbalzone.

Wel ziet Van Amersfoort een ander verschil met Nederland. "Ik moet zeggen dat ze hier wel van een drankje houden, het valt wat dat betreft niet tegen. De coach moet na een wedstrijd wel duidelijk zeggen: 'Jongens, morgen niet drinken. Want we hebben woensdag een belangrijke wedstrijd'. Dat is wel grappig, want dat zou in Nederland nooit gebeuren."

"De meeste jongens doen het niet, of in ieder geval niet heftig. Je moet hier aandringen, anders gaan ze gewoon een wodkaatje of een whisky’tje drinken. Ik vind die sfeer wel prettig, ook al moet je goed voorbereid zijn op de wedstrijd", besluit de middenvelder.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›