Roorda over Verbeek als trainer: ''Ik was best een beetje bang voor hem''

4
Roorda over Verbeek als trainer: ''Ik was best een beetje bang voor hem''

Nu de beste elf spelers van SC Heerenveen bekend zijn, is het tijd om te stemmen voor de beste trainer. Voormalig Heerenveen-speler Geert Arend Roorda nomineert hiervoor zijn oud-trainer Gertjan Verbeek.

"Ik ben gedebuteerd onder Gertjan, daar hecht ik heel veel waarde aan en volgens mij was dat seizoen ook één van de beste seizoenen van Heerenveen ooit", verklaart Roorda. "Ik heb daar wel heel veel geleerd, niet alleen van de trainer, ook van de spelers. Maar dat was het eerste seizoen dat ik actief was in het betaalde voetbal, dus dan krijg je heel veel mee."

"Wat ik zijn kracht vond was echt wel dat wij dat seizoen de de fitste ploeg waren van de competitie. Wij konden negentig minuten lang gas geven", vervolgt hij in de Sport Noord Podcast. "Fysiek gezien was de wedstrijd niet het zwaarste moment van de week. Wedstrijden zijn niet fysiek zwaar, maar wel mentaal. Ik denk dat dat wel zijn kracht was."

Roorda gaat nu zelf het trainersvak in en neemt de kracht van zijn voormalig trainer mee. "Omdat ik ook wel geloof in dat het fysiek doordeweeks heel zwaar moet zijn zodat je in de wedstrijd over hebt en dat je jouw energie in het mentale gedeelte kan steken om daar het verschil in kan maken", legt de voormalig middenvelder uit. "Dat neem ik wel mee als trainer, want daar geloof ik heel erg in omdat ik daar veel succes mee heb mogen beleven."

"Ik moet ook wel zeggen dat ik best een beetje bang was voor Verbeek in die tijd", voegt Roorda nog toe. "Voorafgaand aan dat seizoen speelde ik nog in de jeugd, in de A1, en toen raakte ik geblesseerd op het Euro toernooi. Toen ben ik naar een orthopeed gegaan en die zei dat we maar even moesten afwachten hoe het zich ging ontwikkelen."

"Op een gegeven moment zat ik op mijn kamer en werden mijn ouders gebeld door Verbeek, zegt hij 'Je wordt morgen geopereerd, je moet om 9 uur in het ziekenhuis zijn.' Ik durfde alleen maar te bevestigen", blikt Roorda lachend terug.

4 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 1 Jun 2020 om 17:07
  Als je de foto bij dit onderwerp ziet dan snap ik wel dat je bang bent!
 • 1 Jun 2020 om 14:21
  • Quote van 1 Jun 2020 om 13:11
   Pff topoc: ik ben op zoek naar een mooie actiefoto van Igor Korneev. Kan iemand mij helpen?
  Heb eentje als achtergrond op mijn mobiel kan hem je wel opsturen.
 • 1 Jun 2020 om 14:20
  • Quote van 1 Jun 2020 om 13:11
   Pff topoc: ik ben op zoek naar een mooie actiefoto van Igor Korneev. Kan iemand mij helpen?
  GJV verdient de beste trainer te zijn met zijn aanvallend voetbal en FDH tweede en derde Korbach.
 • 1 Jun 2020 om 13:11
  Pff topoc: ik ben op zoek naar een mooie actiefoto van Igor Korneev. Kan iemand mij helpen?
zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›