Oud-speler SC Heerenveen ging fout in: ''Emotie is iets ongrijpbaars''

0
Oud-speler SC Heerenveen ging fout in: ''Emotie is iets ongrijpbaars''

Joost van Aken is momenteel speler van Osnabrück en in Duitsland wordt er al een tijd weer gevoetbald. Natuurlijk is nog lang niet alles normaal. 

De lege stadions voelen vreemd aan. "Ik had het gevoel alsof we een oefenwedstrijd moesten spelen in een leeg stadion voor weinig publiek. Het klonk heel hol, maar het was wel fijn dat je je medespelers ook eens kon bereiken. Het is heel sfeerloos", vertelt de Nederlander in gesprek met het Friesch Dagblad. "We hebben een fantastische aanhang en dat zorgt bij thuisduels altijd voor een extra boost. Maar het went wel snel en een uitwedstrijd voelt daardoor niet echt als een uitwedstrijd. Je speelt alleen in een ander stadion."

Ook het juichen was anders dan normaal. "We hadden vooraf instructies gekregen hoe we moesten juichen. Maar in dat soort situaties is het lastig om je emoties in bedwang te houden. Iedereen vloog elkaar om de nek en ik denk dat ik zelf ook in de fout ben gegaan. Maar de ontlading was enorm en de trainer en assistent lagen ook bij de cornervlag", vertelt Van Aken. . "We waren niet van plan om te provoceren of het op te zoeken. Emotie is iets ongrijpbaars."

Van Aken beseft dat door het feit dat de Bundesliga al bijna klaar is, hij al bijna vakantie heeft. "De kans is groot dat ik eerder klaar ben en dus eerder vakantie heb. Dat zou wel lekker zijn. En wat er daarna gaat gebeuren is nog even afwachten. Het is voor mij persoonlijk belangrijk om me nu in de kijker te spelen. Er wordt veel naar het Duitse voetbal gekeken, dus dat is voor mij een mooie kans om er wat extra’s uit te halen.”

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›