Van Aken heeft besef van luxepositie: ''We hebben geluk gehad''

0
Van Aken heeft besef van luxepositie: ''We hebben geluk gehad''

Alle ogen zijn momenteel gericht op Duitsland, waar de Bundesliga alswel de tweede Duitse divisie al van start is gegaan. Joost van Aken vertelt over zijn ervaringen.

De spelers moesten zeven dagen in quarantaine voor de start van de competitie. "Het voelde eigenlijk een beetje als een trainingskamp”, zegt Van Aken, die dit seizoen door Osnabrück wordt gehuurd van Sheffield Wednesday tegen het Friesch Dagblad. "We zaten in het hotel, gingen trainen in het stadion en kwamen daarna weer terug. We mochten er niet uit en daar hebben we ons keurig aan gehouden."

"De tijd werd gedood met wat kaarten en andere spelletjes. Maar wel steeds op gepaste afstand." In Duitsland duurde de voetbalpauze uiteindelijk maar kort. "We hebben geluk gehad. We zijn een dag of tien thuis geweest. Toen ben ik een paar dagen naar Nederland gegaan, want daar kon ik mijn programma ook wel afwerken”, vertelt de 26-jarige Van Aken, die van 2010 tot 2017 uitkwam voor Heerenveen.

De afgelopen twee seizoenen speelde hij uit voor Sheffield Wednesday en sinds dit seizoen op huurbasis in de tweede Bundesliga. "Het was wel een onzekere periode, want het was niet helemaal duidelijk wanneer we weer zouden beginnen", refereert de Noord-Hollander aan de coronatijd. "Maar daarna zijn we weer vrij snel gaan trainen in kleine groepjes. Uiteindelijk hebben we niet echt lang stilgestaan."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›