''Dan zit Zidane naast je en durf je niet eens naar hem te kijken''

0
''Dan zit Zidane naast je en durf je niet eens naar hem te kijken''

Ugur Yildirim beleefde bij SC Heerenveen zijn absolute doorbraak als voetballer. Eerder scoorde hij namens Go Ahead Eagles al zes keer tegen SC Cambuur, maar nadat hij meedeed aan het WK Vrije Trappen in 2004 en won (!) was zijn naam internationaal gevestigd.

Yildirim hield in de finale in de Spaanse badplaats onder meer Zinedine Zidane achter zich, die als enige grote vedette wel kwam opdagen. Roberto Carlos en David Beckham meldden zich op het laatste moment af. Maar dat deerde Yildirim totaal niet. "Dan kom je binnen als een speler van SC Heerenveen, die daarvoor bij Go Ahead Eagles speelde. Wie kende mij nou?", begint Yildirim bij Radio Camataru.

"In Nederland wisten ze langzamerhand dat Ugur Yildirim de rechtsbuiten was van Heerenveen. Maar over het algemeen was ik niet echt bekend. Maar toen dat toernooi kwam, barstte het los in Turkije en eigenlijk overal. Nu vragen ze me nog: ben jij die kampioen vrije trappen?", lacht Yildirim, die als prijs ook nog eens een auto won, al ging het hem daar totaal niet om.

"Het leukste van alles was Zinedine Zidane. Ik was maar een voetballertje van Heerenveen. Dus hij komt de kleedkamer in met een aantal mensen - hij was natuurlijk dé man - en komt gewoon naast je zitten. Dan durf je eigenlijk niet eens naar hem te kijken, hè? Wie ben ik? En dan is het Zinedine Zidane die naast je zit", glimlacht Yildirim. "Dat moment nemen ze me nooit meer af."

Bij het WK werden vrije trappen genomen vanaf drie afstanden: 18, 21 en 25 meter. Santiago Cañizares van de toenmalige landskampioen Valencia was een van de keepers. Yildirim bleek het meest trefzeker. De Chinees Shen Si werd tweede, Zidane vijfde en Orlando Engelaar (toen Racing Genk) zevende.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›