'Ik dacht: 'Ohh, dus jij wil me niet opstellen? Wat een klootzak..!'''

Ugur Yildirim beleefde bij SC Heerenveen zijn beste momenten als profvoetballer, maar kon vanwege zijn trotse karakter soms ook botsen met zijn trainers. De meest bekende aanvaring was met Gertjan Verbeek in juli 2006, toen de voorbereiding op het seizoen net was gestart.

"Jullie herinneren je dat vast nog wel, dat we woorden hadden gehad en trammelant", haalt Yildirim herinneringen op bij Radio Camataru, de podcast van FeanOnline. "Maar neem van mij aan: over Gertjan Verbeek hoor je van mij geen één slecht woord. Ik vond het een fantastische trainer." De bodem voor de confrontatie was eigenlijk al een half jaar eerder gelegd. 

"Dat was mijn derde jaar bij SC Heerenveen en ik was aan het einde van het seizoen ervoor geblesseerd geraakt. Ik moest dus twee weken eerder terugkomen om te gaan trainen. Toen de andere jongens ook kwamen, trainde ik dus alweer met de groep mee", vervolgt de inmiddels 38-jarige jeugdtrainer van Go Ahead Eagles. "We hadden twee keer getraind ie dag en zouden 's avonds een oefenwedstrijd spelen."

"Dan kun je zeggen: Ugur, of je nou een wedstrijd speelt of niet maakt niet zoveel uit. Nu zou ik naar de trainer toestappen en zeggen van: joh, ik ben weer fit en kan spelen. Dan had hij waarschijnlijk gezegd dat hij geen risco met me wilde nemen. Dat was uiteindelijk ook zijn verklaring", herinnert Yildirim zich, die op dat moment besloot om niet op een reactie te wachten.

"Wat heb ik toen met mijn domme kop gedaan? Ik dacht: ohh, dus jij wil me niet opstellen? Wat een klootzak..! Dus toen ben ik weggegaan", lacht Yildirim. "Maar dat was de liefhebber in mij, hè? Als je sommigen hoort over de voorbereiding en oefenwedstrijden... Nou, ik vond het wel leuk. Het maakte me niet uit."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
11 Fortuna Sittard 30 -18 35
12 Almere City 30 -18 33
13 PEC Zwolle 30 -18 32
Bekijk de hele stand