Bulthuis 'kiest voor het geld': ''Soms moest je koeien van het veld jagen''

1
Bulthuis 'kiest voor het geld': ''Soms moest je koeien van het veld jagen''

Dave Bulthuis heeft het prima naar zijn zin bij Ulsan Hyundai, in Zuid-Korea. De voormalig speler van onder meer SC Heerenveen heeft het beter naar zijn zin dan toen hij in de zomer van 2017 1. FC Nürnberg verruilde voor FK Qabala uit Azerbeidzjan. 

Bulthuis was aanvankelijk op weg naar FC Zürich in Zwitserland, maar koos uiteindelijk voor het geld. "Die club (FK Qabala, red.) wilde opeens het dubbele aan salaris betalen. Toen stond ik voor de keuze: ga ik voor het geld of voor het sportieve?" Het werd het geld, maar een sportief succes bleef uit. "Aangezien er elf buitenlandse jongens waren gehaald en de trainer vooral buitenlandse aanvallers in de basis wilde zien, had ik daar weinig meer te zoeken. Sportief gezien stelde het ook heel weinig meer voor. Soms moest je de koeien van het veld jagen."

In januari 2018 kwam Bulthuis naar Heerenveen, om in januari 2019 naar Zuid-Korea te verkassen. Ondanks de coronacrisis is Bulthuis gelukkig aldaar. "Zuid-Korea is nu een van de veiligste landen ter wereld", vertelt Bulthuis tegenover De Telegraaf. "Alleen al op trainingsdagen wordt iedereen op de club twee keer getest. Alles wordt heel scherp in de gaten gehouden door de autoriteiten. Het dagelijks leven is hier weer vrij normaal nu."

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 25 May 2020 om 18:31
    Gun het deze jongen zeker dit avontuur maar hoe is het mogelijk dat dergelijke clubs waar gemiddeld 250 Manpower de tribune zit hem, schat ik, 750k kan bieden? Zit nu in Korea ook niet vervelend. Was ik toch maar blijven voetballen......zucht.....
zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›