Lof voor oud-Heerenvener Bakkati: ''Ik weet hoe goed hij is''

0
Lof voor oud-Heerenvener Bakkati: ''Ik weet hoe goed hij is''

Jaap Stam is blij dat hij oud-Heerenvener Said Bakkati als assistent mee kan nemen naar FC Cincinnati. De hoofdtrainer werkte al meerdere malen met hem samen.

Bij Feyenoord zullen ze balen dat Bakkati de technische staf gaat verlaten, denkt Stam. "Dat kan ik me goed voorstellen, want Said deed een groot deel van de veldtrainingen en de standaardsituaties", zegt de oefenmeester in gesprek met Voetbal International. Stam vertrok afgelopen seizoen zelf bij Feyenoord, maar Bakkati bleef actief in De Kuip.
 
"De situatie van Said is anders dan die van mij. Hij had gewoon een contract. Bovendien dacht ik dat het niet verkeerd was dat hij met Dick Advocaat ging werken. Ik zei tegen hem: 'Dick is een ervaren trainer, van hem kan je veel leren.' Dat is toch ook wat waard voor zijn ontwikkeling, je leert niet door je hele carrière maar met een trainer te zijn."

Dat Stam hem zomaar bij Feyenoord weg kon halen, komt door een speciale clausule in het contract van Bakkati. "Toen ik stopte, wilde Said ook stoppen. En nadat hij op andere gedachtes was gebracht, heeft hij in zijn contract laten opnemen dat als ik een nieuwe club zou krijgen in het buitenland, hij vrij was om met me mee te gaan. Ik vind dat fijn, omdat ik weet hoe goed hij is en omdat hij me aanvult."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

vrijdag 2 oktober 2020
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›