''Vanaf de eerste wedstrijd was hij een onbetwiste basisspeler''

1
''Vanaf de eerste wedstrijd was hij een onbetwiste basisspeler''

Sport Noord en de Leeuwarder Courant stellen de komende weken de 'beste elf van SC Heerenveen ooit' samen. Via een poll kun jij stemmen op jouw favoriete SC Heerenveen-voetballer. Abe Lenstra en Arek Radomski staan op het middenveld, maar daar moet nog één speler bij.

SC Heerenveen-supporter Kasper Hiddema stemt op zijn laatste Heerenveen-idool. "Dat moet Danijel Pranjic zijn. Zijn loopbaan bij SC Heerenveen loopt eigenlijk gelijk aan de sportieve hoogtijdagen van de club", vertelt Hiddema in gesprek met Sport Noord. "Vaak Europees voetbal gespeeld en natuurlijk de KNVB Beker gewonnen. Het was echt een mooie speler."

"Hij speelde voordat hij bij SC Heerenveen kwam bij Dinamo Zagreb, waarbij we in de poule zaten van de UEFA Cup. Daar viel hij erg op", weet Hiddema nog. "Eigenlijk vanaf de eerste wedstrijd bij SC Heerenveen was hij een onbetwiste basisspeler. Hij stond ook al vrij snel weer op de nominatie om een stap hogerop te maken. Het heeft uiteindelijk best wel lang geduurd voordat hij vertrok."

De Kroaat vertrok naar Bayern München. "Hij had een beetje geluk dat Louis van Gaal trainer was van Bayern München. Het verhaal gaat dat hij daar ook mislukt is, alleen er zijn heel veel spelers bij die club die lang niet zoveel wedstrijden hebben gespeeld als Pranjic. Hij heeft daar toch drie tot vier jaar gezeten", aldus Hiddema.

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 21 May 2020 om 15:34
    Pranjic hoort zeker linkshalf te staan in mijn favoriete elftal. Samen met Korneev en thomasson.
Friday 13 August 2021
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›