''Hij had echt de potentie om ook een topspeler in deze tijd te zijn''

0
''Hij had echt de potentie om ook een topspeler in deze tijd te zijn''

Sport Noord en de Leeuwarder Courant stellen de komende weken de 'beste elf van SC Heerenveen ooit' samen. Via een poll kun jij stemmen op jouw favoriete SC Heerenveen-voetballer. Erik Edman is verkozen tot beste linksback aller tijden.

Het is nu tijd voor het middenvelder, beginnende met de aanvallende middenvelder. Voor journalist Johann Mast is dat een inkopper. "Abe Lenstra, de beste ooit. Je kunt niet om deze man heen. Hij speelde zelf in een systeem met vijf aanvallers. Dan had je twee buitenspelers, een linksvoor en twee binnenspelers. Hij was bij Heerenveen altijd de linksbinnen."

"Vanuit daar kon hij in aanvallend opzicht doen wat hij wilde", vervolgt Mast. "Verdedigend deed hij niet zoveel, dus als je hem in een 4-3-3 systeem neerzet, dan kan het ook een hele goede spits zijn geweest. Hij heeft veruit de meeste doelpunten voor Heerenveen gemaakt. Ik zou hem alleen op tien zetten, omdat hij de man was van de geniale passjes. Van alles, zeg maar. Ik heb hem nooit zien spelen en dat vind ik wel jammer."

Zou Abe Lenstra ook meekunnen in deze tijd? "Dat is heel moeilijk te zeggen, maar hij was wel een speler die alles beheerste", meent Mast. "Hij zou er nu wel harder aan moeten trekken op trainingen. Maar dit zijn wel spelers in elk tijdvak toppers zouden zijn geweest. Daar ben ik van overtuigd. Hij had echt de potentie om ook een topspeler in deze tijd te zijn", aldus Mast.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!