''Ik kon bij Shakhtar veel geld verdienen, maar besloot om te blijven''

0
''Ik kon bij Shakhtar veel geld verdienen, maar besloot om te blijven''

Arek Radomski was tussen 1997 en 2005 een zeer gewaardeerde kracht op het middenveld van SC Heerenveen. Als controleur speelde hij zich ook in de belangstelling van buitenlandse clubs, maar tot een grote transfer kwam het uiteindelijk niet.

"Er zijn twee clubs geweest. Eerst Borussia Mönchengladbach, maar zover ik weet wilde Heerenveen wat teveel geld van hun. En in de goede periode is er ook Shakhtar Donetsk geweest, maar toen heb ik gekozen om niet te gaan", vertelt Radomski bij Radio Camataru, de podcast van FeanOnline. "Ik kon er veel geld verdienen, maar samen met mijn vrouw ervoor gekozen om hier te blijven."

"De kinderen waren klein, ik wilde gewoon rust hebben. Ik ben een echte familieman en wilde gewoon dichtbij huis zijn en niet zo ver weg reizen voor wedstrijden. Dat was in Nederland perfect", glimlacht de inmiddels 42-jarige Pool. Uiteindelijk ging Mariusz Lewandowski, een teamgenoot van Radomski bij het Poolse nationale elftal, uiteindelijk wél op het lucratieve aanbod uit Oekraïne in.

"Hij heeft negen jaar bij Shaktar Donetsk gespeeld en heel veel geld verdiend", lacht Radomski. "Hij zei: Het is echt een goede keuze geweest, het is een grote club. Hij was er echt blij mee en heeft nu een apartement in Dubai of Qatar. Tsja. Keuzes, hè?", lacht Radomski. Vervolgens serieus: "Nee, ik ben tevreden met wat ik heb gedaan, dat is het belangrijkste."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 24 April 2021
16:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›