''De Champions League? Er was niemand die dat kon bedenken''

2
''De Champions League? Er was niemand die dat kon bedenken''

Foppe de Haan en Riemer van der Velde hebben in alle jaren dat ze actief zijn geweest bij SC Heerenveen veel mooie dingen meegemaakt. Het duo blikt in gesprek met het Friesch Dagblad terug op de mooiste momenten bij de club. 

Van der Velde denkt aan meerdere dingen. ''Ik wil graag drie dingen benoemen. Als eerste de bouw van het nieuwe Abe Lenstra stadion en annex daaraan de eer die de belangrijkste man ooit van Heerenveen heeft gekregen met de naam van het stadion en het standbeeld: Abe Lenstra.'' Ook denkt Van der Velde een het behalen van de Champions League en de sfeer binnen de club. 

Voor De Haan is het maar één ding geweest. ''Het behalen van de Champions League'', stelt De Haan. ''Toen ik halverwege de jaren tachtig trainer werd van Heerenveen, had ik wel het idee dat we in de loop der jaren zouden kunnen promoveren naar de eredivisie. Maar de Champions League? Er was niemand die dat kon bedenken.''

2 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 10 Apr 2020 om 05:40
  • Quote van 9 Apr 2020 om 23:16
   Dat was nog eens een voorzitter!
  Riemer had het grote voordeel dat er toen nog totaal geen grote druk was. Nu wordt er van het grote deel verwacht dat de club elk jaar mee doet voor Europees voetbal, grote inkomende en uitgaande transfers doet. En misschien wel het belangrijkste, in die tijd was er geen Facebook, Twitter, Instagram en diverse fansites. Heerenveen was toen nog maar een klein clubje waar alles kon en alles mocht.
 • 9 Apr 2020 om 23:16
  Dat was nog eens een voorzitter!
zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›