Het voetbalhart van De Haan huilt: ''Man, ik mis het spelletje zo''

5
Het voetbalhart van De Haan huilt: ''Man, ik mis het spelletje zo''

Vanwege het coronavirus ligt het Nederlandse profvoetbal stil. Clublegende Foppe de Haan mist het voetbal enorm, maar weet dat er op dit moment belangrijkere zaken zijn dan het voetbal.

"Na gezondheid en familie is voetbal het belangrijkste in mijn leven. En dat voetbal is er nu al weken niet. Vind ik moeilijk. Man, ik mis het spelletje zo", geeft De Haan toe in het Algemeen Dagblad. "Natuurlijk, die wedstrijden van SC Heerenveen zijn machtig mooi. Vol stadion, grote tegenstanders, geregeld goed voetbal. Als het RIVM vandaag bekend zou maken dat alles weer normaal is, zou ik gisteren bij wijze van spreken alweer op de tribune zitten."

"En datzelfde heb ik wanneer ik de A- of B-jeugd van SC Heerenveen bezig zie tijdens trainingen", zo vervolgt De Haan. "Die bezetenheid van ze, dat alles doen om in dat eerste elftal te komen. Dát mis ik. Zelfs met ogenschijnlijk onbenullige raakvlakken van het voetbal zou je me nu enorm blij kunnen maken."

"Dat ik mijn kleindochter, die stagiaire is op de fitness-afdeling van Heerenveen, weer even naar het stadion kan brengen. Daar gewoon weer even als praatpaal kunnen fungeren voor al die mensen op de club. Even een balletje terug schieten, wanneer die over de lijn rolt tijdens een partijtje elf tegen elf. Het is er voorlopig niet bij. Mijn voetbalhart huilt, ik geef het eerlijk toe", aldus De Haan.

5 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

 • 9 Apr 2020 om 22:04
  Volgens mij vindt hij voetbal zo belangrijk dat hij de gezondheid op de tweede plaats zet. Ongelofelijk, net een puber, als je zegt dat je direct weer los gaat.
 • 9 Apr 2020 om 11:43
  een echt voetbal mens die Foppe en snap precies wat hij bedoeld. Ik mis het voetballen nu ook veel meer, meer dan toen ik zelf gestopt was.
 • 9 Apr 2020 om 11:03
  • Quote van 9 Apr 2020 om 10:38
   Omdat? Mag hij geen emoties laten zien dan?
  Omdat dit zo goed als de enige foto is die Feanonline gebruikt voor Foppe... Deze foto is gemaakt toen hij wegging bij Heerenveen, ook alweer 5 JAAR GELEDEN.
 • 9 Apr 2020 om 10:38
  Omdat? Mag hij geen emoties laten zien dan?
 • 9 Apr 2020 om 10:31
  Kunnen jullie alsjeblieft een andere foto van Foppe gebruiken? Ik vind dit zo'n zielige foto en hij verdiend beter dan een foto waarop hij bijna aan het huilen is.
zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›