''Er is een grote kans dat het avontuur er na dit seizoen op zit''

2
''Er is een grote kans dat het avontuur er na dit seizoen op zit''

Ook in Australië is het coronavirus toegeslagen en wordt er niet gevoetbald. Oud-Heerenveen trainer Gertjan Verbeek zit in Adelaide en weet, net zoals de rest van de voetbalwereld, niet hoe zijn toekomst eruit ziet.

"Afgelopen maandag hebben we van de club te horen gekregen dat we alle voetbalactiviteiten moeten staken en ze hebben het salaris bevroren", vertelt Verbeek aan FOX Sports. "Dus we zitten zonder inkomen. Wellicht krijgen we een verrekening achteraf, maar dat weten ze nog niet heel goed want ze weten niet hoe het met hun financiën gaat."

Verbeek heeft naast corona in Australië ook nog last gehad van de bosbranden. "Ik heb wel een prijs gepakt (de beker, red.), maar op deze manier gaat het wel als een nachtkaars uit. Dat is wel jammer", zegt hij. "Er is ook wel een grote kans dat het avontuur er aan het eind van het seizoen op zit."

Hij had echter voor nog één seizoen getekend. "Ik ben niet voor het grote geld hierheen gegaan, maar als ze gaan korten op mijn salaris dan moet ik bijna geld inbrengen en dat is ook niet de bedoeling", legt de trainer uit. "Vooral de manier waarop het gaat, hoe ze met je om gaan en hoe het gecommuniceerd wordt, dat valt gewoon tegen."

"Het gaat niet alleen om het financiële gedeelte, ook om het gezondheidsaspect", verduidelijkt hij. "De wijze waarop ze met ons omgaan en de wijze waarop je op die manier je werk moet uitvoeren. Dat vind ik niet kunnen."

2 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 5 Apr 2020 om 12:47
    Het luxe probleem van Gert Jan Verbeek moet breed worden uitgemeten.Hij loopt het gevaar dat hij zijn vermogen moet aanspreken om een paar maanden langer in Australie te moeten zijn. Oei Oei.
  • 5 Apr 2020 om 11:53
    Waarom 2x bijna exact hetzelfde verhaal plaatsen FO?
zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›