Opvallende situatie voor Verbeek: ''Club verlaat competitie''

1
Opvallende situatie voor Verbeek: ''Club verlaat competitie''

Het coronavirus heeft ook zijn gevolgen in Australië. Gertjan Verbeek is trainer bij Adelaide United en merkt veel van de gevolgen. Zo heeft er zelfs een club de competitie verlaten door de coronacrisis.

"Onze spelers hebben bijvoorbeeld al hun auto's moeten inleveren en sommigen kregen er niet eens een andere voor terug. Ik heb de mijne nog wel. Of ik die zomaar meegeef, als ze 'm komen halen? Nou, nee. Ik heb een contract, met daarin vastgelegde afspraken. Maar goed, ik ken de wetten in Australië niet goed genoeg. Daar is mijn zaakwaarnemer zich nu over aan het buigen", zegt de voormalig trainer van FC Twente en SC Heerenveen tegenover VTBL.

Volgens Verbeek heeft Wellington de club verlaten. "Zij komen uit Nieuw-Zeeland, moesten terugkeren en dat land is nu hermetisch afgesloten. Stel: de wedstrijden worden na 21 april hervat, is dat dan met of zonder Wellington? Want zij mogen dan misschien nog steeds het eiland niet af. En hoe worden de resultaten tegen Wellington in dat geval afgewogen?"

"Ook het binnenlandse luchtruim is niet op alle plaatsen meer open. De bond wil dat alle clubs de overige wedstrijden in Sydney afwerken. Maar Sydney is samen met Melbourne het zwaarst getroffen gebied van het land. Als we daar naartoe moeten, kunnen we niet meer teug naar Adelaide. En we zullen sowieso twee weken in quarantaine moeten, omdat we in besmet gebied zijn geweest. Daar heeft niet iedereen met een gezin trek in, uiteraard", aldus Verbeek.

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 28 Mar 2020 om 11:37
    het zit hem ook niet mee :)
zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›