'Spelers dankzij herenakkoord mogelijk langer bij SC Heerenveen'

0
'Spelers dankzij herenakkoord mogelijk langer bij SC Heerenveen'

SC Heerenveen kan wellicht langer beschikken over spelers van wie hun contract eind juni formeel aflopen, zoals bijvoorbeeld huurlingen Sven Botman en Jens Odgaard. De competities in Europa liggen overal stil, waardoor er wellicht naar juli uitgeweken moet worden.

Om toch volwaardige selecties op de been te kunnen brengen, kan de wereldvoetbalbond FIFA volgens de Nederlandse spelersvakbonden een faciliterende rol spelen. "Wat wél zou kunnen, is een herenakkoord", zegt Ko Andriessen, directeur van ProProf in gesprek met Voetbal International

"Zo gaat het ook vaak als een speler in de zomer wordt verkocht. Die traint dan in juni al mee met zijn nieuwe club, terwijl hij nog tot 1 juli bij zijn oude club onder contract staat", aldus Andriessen. "Op die manier zou je het ook een keer kunnen omdraaien. Niet wat eerder weg, maar iets langer blijven."

Volgens Louis Everard van spelersvakbond VVCS zitten er eveneens haken en ogen aan zo'n regeling. "De FIFA zal dit moeilijk kunnen verplichten, maar kan via een tijdelijke aanpassing in de regelgeving wel faciliteren dat de mogelijkheid er komt. Het initiatief zal van de FIFA moeten komen."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›