Gall blikt terug: ''Als René geen zin had, dan wonnen we niet''

0
Gall blikt terug: ''Als René geen zin had, dan wonnen we niet''

Voormalig SC Heerenveen-speler Joop Gall is tegenwoordig een graag geziene gast in talkshows omdat hij als voetbaltrainer tegenwoordig actief is in China, het land waar het coronavirus ontstond. Ook bij Veronica Inside liet de geboren Groninger maandag zijn gezicht even zien.

Aan het eind van het gesprek kan René van der Gijp het niet laten om even te beginnen over het seizoen 1990/1991 dat hij samen met Gall samenspeelde bij Heerenveen. "Het is een bijzonder aardige kerel, een hartstikke aardige gozer, totaal niks mis mee", begint Van der Gijp, die bijval krijgt van zijn voormalige ploeggenoot: "Ik heb een geweldig jaar met René gehad."

"Hij heeft een paar jaar geleden op tv nog een paar minuten zijn gal gespuwd over mij, omdat ik vond dat Makaay een kutgoal maakte. Maar desalniettemin heb ik een geweldig jaar met hem gehad", vervolgt Gall lachend. "Als René zin had, dan wonnen we en als René geen zin had, dan wonnen we niet." Tafgelgast Wim Kieft vermoedt dat het ene vaker gebeurde dan het andere: "Hij had vaak geen zin, zeker!"

Gall: "Nee, er moest iemand aan te pas komen in januari, die heette Rodion Camataru. Sinds die kwam, begonnen we met het winnen van wedstrijden in de tweede helft van het seizoen. Toen zijn we er toch uitgeflikkerd met een doelsaldoverschil van één goal..."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›