''Anthony was niet goed genoeg voor de top, maar voor ons steengoed''

0
''Anthony was niet goed genoeg voor de top, maar voor ons steengoed''

Anthony Lurling heeft in zijn carrière veel transfers gemaakt, maar eigenlijk waren altijd wel dezelfde clubs betrokken bij deze transfers. Eén van die clubs waar Lurling twee keer heeft gespeeld is SC Heerenveen.

"Anthony was net niet goed genoeg voor de echte top, maar voor ons niveau steengoed. Bij ons haalde hij Oranje, Net als Jeffrey Talan", aldus Foppe de Haan in ELF Special. "Het gaat vaak over spitsen van Heerenveen, maar we hadden ook hele goede buitenspelers."

Zijn eerste periode in Friesland was van 1999 tot en met 2002. "Lurling kwam een jaar na Van Nistelrooij. Ze kenden elkaar goed van Den Bosch, maar Ruud ging naar PSV toen Anthony kwam", vertelt de oud-trainer. "Anthony was mentaal niet zo oersterk als Van Nistelrooij of Tomasson."

Hij verliet in 2002 SC Heerenveen voor Feyenoord. "Er waren hoge verwachtingen rond hem bij Feyenoord, maar hij leed onder de druk van het stadion", weet De Haan. "Anthony is ook nog een keer naar Duitsland gegaan, maar hij moest niet te ver weg van huis. Ja, Heerenveen was ook een eindje rijden van Brabant, maar dan kwamen zijn opa en moeder mee."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Friday 13 August 2021
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›