'Ik sprak met Riemer van der Velde en die begon er ook meteen over''

St. Pauli-spits Henk Veerman heeft tegenover Voetbal International laten weten dat hij best openstaat voor een terugkeer naar de Eredivisie. Collega-Volendammer Kees Kwakman denkt echter dat hij in Duitsland beter een stap omhoog kan maken dan terugkeren naar Nederland. 

"Utrecht is al jaren enorm gecharmeerd van hem geweest en hebben hem ook geprobeerd te halen. Dus ik kan me niet voorstellen dat dat nu niet meer het geval is", begint Kwakman bij Voetbalpraat op FOX Sports. "Ten Hag wilde hem graag, maar ook de mensen die er nu zitten. Maar Henk is nu 28 jaar en ik denk dat een stap in Duitsland er nog wel voor hem in zit en waarom ook niet?"

Ondertussen is Veerman ook in Heerenveen nog steeds erg geliefd, zo merkte Kwakman afgelopen weekend toen hij in het Abe Lenstra Stadion was. "St. Pauli past goed bij hem en Heerenveen ook. Zaterdag begonnen de mensen allemaal over Henk Veerman tegen me. In de rust begonnen ze dan weer over Joey omdat hij toen scoorde, maar ze zijn daar allemaal nog steeds helemaal gek van Henk."

"We spraken onder andere met Riemer van der Velde en die begon er ook meteen over. Veerman is beter en sneller dan je denkt, al vind ik nog steeds dat hij teveel toeschouwer is. Te lange tijd in een wedstrijd is hij soms afwezig, hij kan nog veel meer brengen voor het elftal. Maar als ik St. Pauli zie spelen... Die spelen zo ontzettend slecht! Die trappen elke bal naar Henk en die zoekt het maar uit in z'n eentje."

Als Veerman doorgaat met scoren (zeven goals in twaalf duels) ligt er misschien nog wel meer voor hem in het verschiet. "Hij moet er nog zes bij schieten en dan kan hij voor drie jaar naar Freiburg, Augsburg of Düsseldorf. Dan heeft hij het goed voor elkaar", besluit Kwakman.

????? | #Voetbalpraat gemist?

???? De Champions League-kansen van Bayern München
???? Wat is de ideale positie van Ziyech bij Chelsea?
???? Voetbalwereld in de ban van coronavirus

Beluister de podcast hier terug ?https://t.co/y7dTm2X1og

— FOX Sports (@FOXSportsnl) February 25, 2020

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
11 Fortuna Sittard 30 -18 35
12 Almere City 30 -18 33
13 PEC Zwolle 30 -18 32
Bekijk de hele stand