''Waarschijnlijk zal het contract van Bednarek verlengd worden'' KIJKTIP | FOX Sports zendt bekerfinale van 2009 vanavond opnieuw uit Venema erkent: ''Heel vaak gaat het nog over dat ene doelpunt'' Eredivisie moet buitenlandse competities volgen met speelagenda Ex-Heerenvener: ''Ik ben wel een beetje in shock dat we nog spelen''

Blessureleed Otigba eindelijk voorbij: ''Kon een jaar lang niet spelen''

1
Blessureleed Otigba eindelijk voorbij: ''Kon een jaar lang niet spelen''

Na een moeilijke periode is Kenneth Otigba weer terug als basisspeler van de Hongaarse koploper Ferencvaros. De voormalige verdediger van SC Heerenveen speelde in 2019 geen enkel duel vanwege een slepende heupblessure.

Halverwege januari keerde de 27-jarige mandekker terug in het elftal en doet dat met overtuiging. "Ik wist dat ik mentaal sterk moest blijven, want ik kon een jaar lang niet spelen", vertelt Otigba in gesprek met het Hongaarse Blikk. "Mijn instelling en geloof hebben veel geholpen tijdens mijn herstel. Zelfs in de moeilijkste tijden, zorgde dat ervoor dat ik kon doorgaan."

Otigba dankt daarnaast vooral zijn familie, waaronder zijn in Heerenveen woonachtige moeder. "Ik heb veel te danken aan hen. Iedereen was er voor mij en zeker ook mijn vrienden." Sinds zijn rentree miste de verdediger nog geen minuut bij Ferencvaros. "Natuurlijk was het niet gemakkelijk, maar ik heb vertrouwen in mezelf gehouden en dat heeft veel geholpen."

Dat Otigba net als in Heerenveen populair is bij het Hongaarse publiek, laat de onderstaande video zien. Hij wordt luidkeels toegezongen en er wordt zelfs een shirt van SC Heerenveen in de lucht gehouden.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 19 Feb 2020 om 18:18
    Fijne voetballer
zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›