Verbeek: ''Ik koester mijn carrière in Nederland''

2
Verbeek: ''Ik koester mijn carrière in Nederland''

Gert-Jan Verbeek staat niet bekend als de meest geslaagde trainer in Nederland, maar toch is de oefenmeester van Adelaide United tevreden over zijn carrière in de Nederlandse competitie.

"Ik koester mijn carrière in Nederland. Op 45-jarige leeftijd kreeg ik de mogelijkheid om trainer te worden van Feyenoord. De club zat in zwaar weer, dus dat was een lastige periode, zoals nu nog steeds blijkt dat het niet gemakkelijk is om daar te werken", zegt Verbeek in een uitgebreid interview met De Telegraaf.

Er waren mindere periodes in Nederland, maar hij vindt dat hij ook mooie tijden heeft gekend. "Ik heb hele mooie jaren bij Heracles gehad en ook bij Heerenveen en AZ, waar we goed voetbal mee hebben gespeeld", vervolgt Verbeek. "Ik heb meer dan zeventig duels in Europa als trainer op de bank gezeten en met AZ hebben we in mijn tweede seizoen driekwart jaar bovenaan gestaan. De selectie was echter te smal om kampioen te worden, eigenlijk een beetje hetzelfde als nu het geval is."

"Bij mijn oude liefde FC Twente is het helaas niet geworden wat ik hoopte. Dat vind ik jammer, maar die dingen gebeuren en dan moet je verder. In het buitenland kreeg ik bij FC Nürnberg de kans bij een Bundesliga-club, wat een degradatiekandidaat was en nee, die heb ik daar niet van kunnen behoeden. En ik denk dat ik bij Bochum drie goede jaren heb gehad, maar promotie is niet gelukt."

"Graag had ik in een grote competitie net als in Nederland met een club internationaal voetbal willen spelen. Zoals Peter Bosz bij Leverkusen nu doet. Dat is niet gelukt. Ja, de kers op de taart ontbreekt, daar moet je dan gewoon eerlijk in zijn", aldus Verbeek.

2 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 26 Jan 2020 om 17:32
    Ik koester de gedachte dat hij nu nog lekker in down under verblijft
  • 25 Jan 2020 om 17:30
    Ik koester de mooie jaren onder Verbeek met al die fantastische spelers die we toen hadden... het contrast is waanzinnig groot met de huidige spelers.