Espejord nog niet volledig fit: ''Moeten voorzichtig met hem zijn'' Jeugdinternational tekent nieuw driejarig contract bij SC Heerenveen Update: SC Heerenveen maakt tussenstand kaartverkoop ADO-thuis bekend Halilovic legt uit: ''Ik heb hem gezegd dat ik meer moet spelen'' Veerman kritisch over vooroordelen: ''Dat slaat nergens op''

De Vries geniet als trainer: ''Met al die facetten help ik spelers''

( 0 reacties)
De Vries geniet als trainer: ''Met al die facetten help ik spelers''

Mark de Vries is dit seizoen een van de aanvalstrainers bij De Graafschap. De oud-speler van SC Cambuur denkt met zijn ervaring van waarde te kunnen zijn voor de Superboeren.

"Ik heb verschillende speelstijlen en culturen leren kennen. Overal neem je iets van mee. Dat komt goed van pas", begint De Vries in De Gelderlander. "Ik ben hier niet om Ralf Seuntjens te leren voetballen. Ervaren jongens als Daryl van Mieghem, Stef Nijland en Mohamed Hamdaoui hoef ik niets uit te leggen. Maar dat wil niet zeggen dat ik ze niet kan prikkelen."

De Vries praat met zijn spelers vooral over de details. "Hoe zet je druk? Hoe speel je een spits aan, hoe neem je een bal mee? Met al die facetten help ik spelers. Ik hoef niet altijd gelijk te hebben, er zijn meerdere oplossingen. Maar ze gaan er wel over nadenken en met elkaar over praten. Deze groep is daarin heel volwassen. Kleine dingen kunnen het verschil maken tussen wel of geen doelpunt. Tussen wel of niet winnen."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 22 februari 2020
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›