Dumfries trekt aan de bel: ''Ken hem van mijn tijd bij Heerenveen''

0
Dumfries trekt aan de bel: ''Ken hem van mijn tijd bij Heerenveen''

Denzel Dumfries heeft ervoor gezorgd dat PSV een specialist in groepsdynamica mee heeft genomen naar het trainingskamp in Qatar. De aanvoerder drong er bij de club op aan dat Marco Hoogerland, die al verbonden was aan PSV, mee zou gaan.

"Ik vind dat heel belangrijk", zegt Dumfries in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Daarom heb ik dat bij John de Jong (technisch manager, red.) aangekaart. Ik ken Marco al persoonlijk van mijn tijd bij Heerenveen. Hij zag die negatieve onderlinge dynamiek ook. Hij voert individuele gesprekken en gesprekken met de groep."

De oud-speler van SC Heerenveen hoopt dat Hoogerland de spelersgroep helpt om uit de negatieve spiraal te komen. "Als we iets zijn verloren als team voor de winterstop, dan is het de cultuur van dingen eerlijk benoemen zonder dat het persoonlijk wordt", meent de verdediger, die een voorbeeld geeft.

"Je kunt in het veld roepen: Klootzak, waarom geef je mij zo'n bal?! Je kunt ook zeggen: Klootzak, waarom geef je zo'n bal en daarna een handreiking doen om er samen beter van te worden. Bij ons hoorde je op den duur alleen nog het eerste. Wat menselijk is, hoor, als je zoveel keer achter elkaar niet meer wint. Maar het brengt je niks, zo'n houding", aldus Dumfries.

Volgens de rechtsback moet de onderlinge negativiteit weg in de tweede seizoenshelft. "Het moet een team zijn dat in álles gaat voor eerherstel. En ik ben realistisch: ook straks zullen er teleurstellingen komen. Ook onder Faber zullen er jongens niet spelen. Maar dan moeten we nu een modus vinden om er goed mee om te gaan."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 14 maart 2020
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›