'Dan zie je toch waterige oogjes bij de familie, mooi om te zien''

Michel Vlap heeft een turbulent eerste halfjaar achter de rug bij RSC Anderlecht. De Friese middenvelder maakte voor acht miljoen euro de overstap van SC Heerenveen begon sterk, kreeg een flinke terugval maar scoorde afgelopen week twee keer tegen regerend landskampioen Genk.

Sportverslaggever Roelof de Vries was bij die wedstrijd aanwezig en zag van dichtbij hoe zijn familie erop reageerde. "Ik vond het bijzonder om mee te maken dat je met zo'n familie weg bent. Dan merk je ineens hoeveel druk erop staat. Dat heb je niet helemaal in de gaten als je dat als journalist op afstand volgt", zegt De Vries in de Sportcast van Omrop Fryslân.

"Wij zijn ook kritisch en dat moet ook zo blijven, maar hij heeft best wel een moeilijk seizoen. In het begin speelde hij wel maar Anderlecht staat in het rechterrijtje en doen het - als het Ajax van België - natuurlijk dramatisch", beseft de sportverslaggever. "Laatst speelden ze in de beker tegen Club Brugge en verloren ze met 0-2."

"Toen werd hij uitgefloten en na 54 minuten gewisseld. Dat vond hij verschrikkelijk. Ze zijn heel kritisch op hem in België en dat raakt hen ook. Dan scoort hij twee keer tegen Genk en dan zie je toch wat waterige oogjes bij de familie. Dat is dan toch wel mooi om te zien en mee te maken", aldus De Vries, die weet dat Vlap momenteel de pers niet te woord staat.

"Ze vinden dat hij persoonlijk wat aangevallen is en dat ze daarom zeggen: voorlopig even niet", aldus De Vries. "Er was bijvoorbeeld een verhaal dat een journalist zag dat zijn vader de tas van Michel droeg. Toen werd er geschreven: 'Michel Vlap wordt verwend, zijn vader draagt zijn tas.' Maar dat heeft natuurlijk niets met journalistiek te maken."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
25/04
SC Heerenveen
18:45
PSV
vr
3/05
Almere City
20:00
SC Heerenveen
zo
12/05
SC Heerenveen
14:30
Vitesse
zo
19/05
Sparta Rotterdam
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
11 Fortuna Sittard 30 -18 35
12 Almere City 30 -18 33
13 PEC Zwolle 30 -18 32
Bekijk de hele stand