Van Basten: ''Tieme heeft me er bij Heerenveen doorheen getrokken''

0
Van Basten: ''Tieme heeft me er bij Heerenveen doorheen getrokken''

In aanwezigheid van vele prominente gasten heeft Marco van Basten maandagavond zijn autobiografie Basta! officieel gepresenteerd. In het boek is het voetbalicoon zeer openhartig over zijn tijd als speler en trainer en dus ook over zijn tijd bij SC Heerenveen (2012-2014).

Afgelopen week liet hij bij De Wereld Draait Door al weten dat hij in Friesland eigenlijk al na één duel van plan was om te stoppen. "Na de aanvankelijke spanning heb ik bij Heerenveen toch twee fijne seizoenen gehad. Met hulp van Tieme Klompe en de clubleiding hebben we een aardig elftal kunnen opbouwen", vertelt Van Basten, geciteerd door het Friesch Dagblad.

Na zijn vertrek bij Heerenveen gaat hij opnieuw de uitdaging aan bij AZ. "De contracten waren goed geregeld en ik mocht een eigen assistent kiezen. Helaas kon Tieme niet met me mee. Bij Heerenveen heeft hij mij er echt doorheen getrokken. De gevolgen van zijn gemis kon ik toen nog niet overzien", aldus Van Basten, die na twee maanden een stap terug deed en het seizoen afmaakte als assistent-trainer.

De oud-speler van onder meer AC Milan en Ajax laat weten dat zijn problemen puur van persoonlijke aard waren. "Het ligt zeker niet aan de club (SC Heerenveen, red.). Het zijn allemaal warme mensen. De ontvangst was ook prima. Het is die spanning, maar vooral dat nare gevoel na een nederlaag."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Friday 13 August 2021
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›